kidneybønner(Kidney beans), kikerter(Chickpea), linser(Lentil) og andre belgfrukter
Inntak av belgfrukter ser ut til å føre til en moderat vektnedgang.I denne meta analysen kom de frem til at en diet med belgfrukter førte til en vektnedgang på -0,34 kg over median studieperiode på 6 uker sammenlignet med en diet uten belgfrukter. Dette resultatet var basert på 21 forsøk og til sammen 940 deltakere. En blanding av flere typer bønner er antageligvis bedre enn bare en type. Generelt er belgfrukter rik på fytokjemikalier(phytochemicals), RS3 resistent stivelse, fiber, protein, mineraler og vitaminer. Jeg tror bakgrunnen til vektnedgangen er at fiber innholdet fører til en god bakterieflora som igjen har mange positive effekter på helsen.
Grønnsaker
Weight loss effects from vegetable intake: a 12-month randomised controlled trial
De som spiste mer grønnsaker rapportete bedre følelse av mettet på en diet med underskudd på kalorier. Grafen under viser endring i vekt og endring i grønnsaksinntak som % av det totale energiinntak etter 3 måneder.
Grafen under viser endring i vekt og endring i grønnsaksinntak som % av det totale energiinntak etter 12 måneder.
Total viser studien at inntak av grønnsaker har en effekt på kroppsvekt og at ved å øke mengden lavkalori grønnsaker kan man redusere vekten, både på 3 måneder og 12 måneder.